Sloboda vs Sarajevo ponovno

http://i33.tinypic.com/k394k2.jpg
Apelaciona komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, koja je danas zasjedala povodom "slučaja Gavarić" donijela je odluku da se utakmica 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Slobode i Sarajeva ponovo odigra.

Time je potvrđena odluka Takmičarske komisije koja je pronašla kompromisno rješenje i, suprotno pravilniku NSBiH, odlučila da se sporna utakmica odigra ponovo 24. marta.

Odluka je donesena sa četiri glasa za i dva glasa protiv odigravanja nove utakmice. Za ponavljanje utakmice bili su Duško Vulović, Stipe Čališ, Mirko Škegro i Slobodan Radulj. Protiv odluke Takmičarske komisije bili su Edin Hašić i Adin Brajić koji su smatrali da bi utakmica trebala biti registrovana rezultatom 3:0 za Sarajevo.
Fudbalski klub Sarajevo će žalbu uputiti Izvršnom odboru NSBiH, a vjerovatno i krovnoj evropskoj nogometnoj organizaciji UEFA-i.

Podsjećamo da je spor oko utakmice između Sarajeva i Slobode, koja je završena rezultatom 3:1 nastao nakon što je otkriveno da je igrač tima sa Tušnja Stefan Gavarić nastupio sa tri žuta kartona.

87nedim

Komentariši